Прокуратура розпочала слідство щодо незаконного засудження Балуха в окупованому Криму

Читать на русском
Прокуратура розпочала слідство щодо незаконного притягнення до кримінальної відповідальності українця Володимира Балуха в окупованому Криму.

Прокуратура розпочала слідство щодо незаконного притягнення до кримінальної відповідальності українця Володимира Балуха в окупованому Росією Криму.

Про це повідомив начальник управління нагляду з карного провадження прокуратури Криму Олександр Даракчі на брифінгу в середу, 9 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Прокуратура АР Крим здійснює нагляд за перебігом слідства за фактами позбавлення волі й незаконного проведення обшуків у Володимира Балуха», – повідомив він.

Геращенко: щодо арештів у Криму наші європартнери мовчать, ніби в рота води набралиЗа словами Геращенко, Україна не дослухатиметься до порад іноземців про те, що питання Криму потрібно обговорювати лише після нормалізації ситуації на Донбасі.

Даракчі зазначив, що встановлені всі російські силовики й судді, причетні до незаконного кримінального переслідування активіста. Найближчим часом їм будуть оголошені підозри.

За його словами, одному з кримських прокурорів, що брали участь у процесі над Балухом, уже оголосили про підозру й щодо нього розпочато спеціальне (заочне) розслідування.

Усього українська прокуратура повідомила про підозру 320 кримським правоохоронцям і суддям.

Як повідомлялося, 4 серпня Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років 7 місяців колонії за український прапор.

Ірина Геращенко закликала світ допомогти засудженому Володимиру Балуху в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: