У Білому домі спростували інформацію про постачання зброї Україні

Читать на русском
У Білому домі США спростували повідомлення ЗМІ про те, що було досягнуто принципової згоди на поставку Україні летального зброї.

У Білому домі США спростували повідомлення ЗМІ про те, що було досягнуто принципової згоди на поставку Україні летального зброї.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

Порошенко розповів про нову зброю, яку отримали українські військовіЗа 2017 рік військові отримали понад 600 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, понад 250 одиниць приладів нічного бачення та інших сучасних зразків озброєння.

Відзначається, що раніше газета Wall Street Journal з посиланням на власні джерела в американській адміністрації повідомила про те, що Вашингтон готовий надати Києву протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Як стверджувало видання, рішення про постачання схвалено, проте терміни його реалізації поки не визначені.

Як повідомлялося, в оборонному бюджеті США на 2018 рік включено статтю про надання Україні 350 млн доларів допомоги в області безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу.

Крім того, раніше президент США Дональд Трамп попросив у конгресу виділити додатково чотири мільярди доларів на зміцнення протиракетної оборони для протидії загрозі з боку КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: