Макрон допустив створення ядерної зброї в Ірані

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що дії Сполучених Штатів Америки можуть підштовхнути Іран до створення ядерної зброї.
Еммануель Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що дії Сполучених Штатів Америки можуть підштовхнути Іран до створення ядерної зброї.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише DW.

Трамп звинуватив Іран у фінансуванні Північної КореїПрезидент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп звинуватив Іран у фінансовій підтримці і торгівлі з Північною Кореєю (КНДР).

«Якщо ви хочете припинити будь-які зв'язки з Іраном в питанні його ядерної активності, ви створите нову Північну Корею. Якщо ви припините угоду 2015 року, якою ваші інші варіанти? Почати війну? Атакувати Іран? Я думаю, що це призвело б до божевілля в цьому регіоні », - заявив Макрон.

З його слів, досягнуте більше двох років тому угода є «найкращою можливою операцією по Ірану». Макрон зазначив, що якщо США скасують її, то це буде мати негативні наслідки.

"І ось раптом ви схаменіться через 10-12 років, не маючи ніякого контролю, а Іран матиме ядерну зброю», - попередив лідер Франції.

Як повідомлялося, США розширили список санкцій щодо Ірану. Відповідну інформацію розповсюдило Управління з контролю над іноземними активами міністерства фінансів США.

Крім того, 26 жовтня палата представників конгресу США схвалила законопроект про санкції в зв'язку з ракетною програмою Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: