Антимонопольний комітет підтвердив факти відмивання коштів у портах

Читать на русском
Зібравши достатньо інформації, НАБУ передало матеріали до АМКУ і вони стали підставою для відкриття справ за ознаками привласнення коштів.

Антимонопольний комітет підтвердив факт узгоджених дій службових осіб ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) та представників низки інших підприємств-учасників торгів на закупівлю послуг із днопоглиблення, що призвели до привласнення коштів.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інформацію НАБУ на сторінці в Facebook.

Зокрема, йдеться про торги на днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.

Загальна сума штрафу, накладеного на підприємства- понад 80 млн грн.

Так, упродовж 2015–2016 років «Адміністрація морських портів України» здійснила закупівлі послуг на днопоглиблення каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.

Боротьба є, а результатів немає: топ-5 країн без корупції як приклад для УкраїниВлада в Україні наскрізь просякнута корупцією. Останнє жовтневе дослідження The New York Times зробило саме такі висновки. Чому Україна ніяк не зробить крок уперед? Розбиралися експерти.

За результатами торгів було укладено договори з ТОВ «Іріда», ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» та ПП «Інфлот-Данубіус Ейдженсі». За версією слідства, ці закупівлі було здійснено за завищеними майже у два рази цінами.

Зібравши достатньо інформації, НАБУ передало матеріали до АМКУ і вони стали підставою для відкриття справ за ознаками привласнення коштів.

У результаті на ТОВ «Іріда» накладено штраф у розмірі 1 млн 466 тис. грн, на ТОВ «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» – 3 млн 640 тис. грн, на ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» – 76 млн 430 тис. грн.

Раніше в НАБУ прокоментували спецконфіскацію «грошей Онищенка».

Також нагадаємо, що 8 листопада в НАБУ відповіли на звинувачення Корчак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: