Розенблат просив суд повернути йому ноутбук, вилучений НАБУ

Читать на русском
Один із районних судів столиці відмовив адвокату члена українського парламенту Борислава Розенблата в проханні повернути ноутбук.

Адвокат позафракційного народного депутата Борислава Розенблата подавав клопотання про повернення його клієнту ноутбука, який був вилучений детективами Національного антикорупційного бюро.

Однак один із районних судів міста Києва відмовив представнику нардепа, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат повідомив, що в його клієнта під час обшуку в приймальні в Житомирі був вилучений ноутбук Asus. На його думку, в рішенні суду, яким був дозволений обшук у Розенблата, відсутні положення про необхідність відшукання та вилучення портативного персонального комп'ютера. Також, за словами адвоката, в постанові про проведення обшуку не деталізований цей пристрій, до того ж він не має стосунку до предмета розслідування.

Вислухавши доводи скаржника суд повідомив, що вказаний ноутбук є речовим доказом у розслідуванні. Суддя пояснив, що під час проведення комп'ютерно-технічної експертизи ноутбука на його жорсткому диску виявлені відомості, які можуть бути використані як доказ факту отримання хабара нардепом.

Судом було ухвалено рішення відмовити в клопотанні адвокату Розенблата.

Нагадаємо, НАБУ почало перевірку нардепа Розенблата за фактом можливої наявності в нього німецького громадянства.

Раніше суд знову змусив Розенблата носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: