Микольська: імпорт з Канади не зашкодить українським виробникам

Читать на русском
Канадські товари збільшують пропозицію на українському ринку і утримують ціни від зростання. Україна ввозить з Канади товари, які сама не виробляє.

Україна завозить із Канади товари, які сама не виробляє, тому зростання канадського імпорту не зашкодить українським виробникам.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це розповіла Укрінформу заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталія Микольська.

«У нас немає страху, що канадський імпорт може зашкодити українському виробнику, оскільки Канада постачає до України товари і послуги, які ми все одно самостійно не виготовляємо, і завозили б з інших країн», - сказала Микольська.

Вона додала, що канадські товари збільшують пропозицію на українському ринку і утримують ціни від зростання.

«Навпаки, ми зацікавлені в тому, аби на ринку України було якомога більше якісних товарів із Канади, бо вони створюють конкуренцію європейському імпорту, перешкоджаючи таким чином зростанню ціни», - зазначила заступник міністра.

Серед найзатребуваніших в Україні канадських товарів Микольська назвала новітнє обладнання для модернізації виробництв, рибу, морепродукти та ліки.

Нагадаємо, експорт до Канади за вісім місяців зріс на 74%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: