Приватизація під час війни – це несерйозно: в опозиції розкритикували законопроект

Читать на русском
Соболєв розповів, що Батьківщині не подобається в новому законопроекті про приватизацію держмайна.
фото: censor.net.ua

На думку заступника голови фракції «Батьківщини» Сергія Соболєва, ухвалений 9 листопада в першому читанні законопроект про приватизацію держмайна має кілька істотних недоліків.

Про це він розповів у коментарі «Слову і Ділу».

За словами Соболєва, перше ключове зауваження – це виписаний у законопроекті продаж об'єктів без землі.

«Вони взагалі виключили з проекту порядок виділення землі під приватизованими об'єктами. Але ж це ключова корупційна складова: продають об'єкт, а потім покупець змушений буде йти до місцевих рад із хабарем, щоб землю оформити. Хочете спростити процес приватизації – вносіть паралельно зміни до Земельного кодексу», – сказав депутат.

Ще один важливий момент, за словами Соболєва, – це відсутність у законопроекті прямої заборони на купівлю об'єктів державної власності компаніями, зареєстрованими в офшорах.

«Вони з одного боку кажуть, що заборонили купувати об'єкти компаніями з офшорними юрисдикціями. Але якщо розібратися, там немає заборони. Звичайно, це можна змінити поправкою. Але питання дуже серйозне й протидія буде сильною», – додав він.

Крім того, на думку депутата, приватизація в умовах, коли йде війна, – це «принаймні несерйозно».

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», нова редакція закону про приватизацію, на користь якого в першому читанні проголосували 258 народних депутатів, з метою спрощення процедур і підвищення інвестиційної привабливості, серед іншого, передбачає продаж об'єктів приватизації без земельних ділянок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: