МЗС Сербії викликало посла з України для консультацій

Читать на русском
Глава міністерства закордонних справ Сербії Івіца Дачич викликав для консультацій сербського посла в Україні Раде Булатовича.
Раде Булатович

Глава міністерства закордонних справ Сербії Івіца Дачич викликав для консультацій сербського посла в Україні Раде Булатовича.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє сайт сербського МЗС.

Скандал з українським послом у Сербії: в чому суть та хто виненПосол України в Сербії заявив, що країна нічого не робить, щоб припинити потік найманців, які воюють на боці сепаратистів на Донбасі. МЗС Сербії звернулося до Києва з проханням «змінити поведінку» посла. Оцінили ситуацію експерти.

Міністр планує обговорити з послом актуальні питання відносин з Україною і «подальші заходи», пов'язані з ними.

У сербському МЗС підкреслили, що Сербія неодноразово заявляла про підтримку територіальної цілісності України, що також підтвердилося під час головування Сербії в ОБСЄ.

«Сербія прийняла ряд конкретних кроків по переслідуванні сербських громадян, які воюють за кордоном, включаючи Україну, ніж продемонструвала прихильність своїх міжнародно-правових зобов'язань», - відзначили в МЗС Сербії.

Міністр Дачич також заявив, що Сербії добре відомо, що українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, «які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала».

У міністерстві запевнили, що Сербія як і раніше прихильна до встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та посол України в Сербії Олександр Олександрович в рамках консультацій 7 листопада обговорили актуальні моменти відносин з Сербією.

Раніше лідер опозиційної Сербської радикальної проросійської партії Воїслав Шешель закликав уряд вислати з країни українського посла Александровича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: