Харкову виділять кредит на добудову метро

Читать на русском
Кабінет міністрів схвалив залучення кредиту на проект розширення системи Харківського метрополітену в сумі 160 млн євро від Європейського інвестиційного банку.

Кабінет міністрів схвалив залучення кредиту на проект розширення системи Харківського метрополітену в сумі €160 млн від Європейського інвестиційного банку.

Відповідне розпорядження Кабмін ухвалив на засіданні в середу, 8 листопада, без додаткового обговорення, передає «Слово і Діло».

Якби мери виконували всі свої обіцянки. Як би змінився Харків?«Слово і Діло» уявило, як би виглядав Харків, якби Геннадій Кернес втілив в життя обіцяне.

Згідно з текстом документу, Міністерству фінансів було доручено укласти договір із Харківським метрополітеном і Харківською міськрадою про передачу коштів позики. Розмір плати за надання позики становить 0,01% річних обраної та непогашеної суми позики.

Крім того, Кабмін ухвалив аналогічну постанову, схваливши займ на €160 млн від Європейського банку реконструкції і розвитку.

Проект передбачає продовження зеленої гілки метрополітену в Харкові на 3,47 км у напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро – «Державінська» та «Одеська», будівництво депо й придбання 85 вагонів.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко відкрив міст у Харківській області.

Відзначимо також, 19 червня 2015 року мер Харкова Геннадій Кернес запевнив, що плата за проїзд у метро залишиться колишньою й дотримав свого слова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: