Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кернес запевнив, що плата за проїзд в метро у Харкові підвищуватися не буде

19 червня 2015 року міський голова Харкова Геннадій Кернес запевнив, що плата за проїзд в метро залишиться колишньою. Зокрема, міський голова провів нараду, на якій заслухав звіт своїх заступників про фінансовий стан КП «Харківський метрополітен». Звіт був зроблений, виходячи з пропозиції підприємства про збільшення тарифу з 3 до 4 грн. За підсумками наради Геннадій Кернес прийняв рішення не підвищувати тариф на проїзд у метрополітені.
Архів
Сказано 19 червня 2015 р.

Джерело

  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/gennadiy-kernes-plata-za-proizd-v-metro-zalishitsya-kolishnoyu-28408.html
  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/kvartplata-v-kharkovi-ne-pidvischuvatimetsya--29657.html
  • http://www.sq.com.ua/rus/news/novosti/21.07.2016/proezd_v_metro_ne_podorozhaet/

Результат

19 жовтня 2015 року Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що у місті сформована вартість проїзду в метро, ​​яка не збільшуватиметься.

21 липня 2016 року у зустрічі з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку перший заступник харківського міського голови Ігор Терехов запевнив, що підвищувати ціну на проїзд в Харківському метрополітені через будівництво нових станцій в бік вул. Одеської міська влада не має наміру, не дивлячись на те, що в Харкові, як і в багатьох інших містах, вартість проїзду в метро не дозволяє покривати всі витрати, а після будівництва нової станції місту доведеться також обслуговувати нове депо, відповідно, збільшаться витрати на утримання метрополітену .

Відповідна заява - анонс, а не обіцянка. Тому її перенесено до архіву.