Порошенко відкрив міст у Харківській області

Читать на русском
Міст через Сіверський Донець в Ізюмі Харківської області раніше витримував 11 тонн навантаження, а після капітального ремонту – 30 тонн.

Міст через Сіверський Донець в Ізюмі Харківської області раніше витримував 11 тонн навантаження, а після капітального ремонту – 30 тонн.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко, відкриваючи об'єкт інфраструктури 22 серпня, пише «Слово і Діло».

«Скільки коштувало будівництво цього красеня-моста? Повний капітальний ремонт? Ви бачите, в якому стані він знаходиться. Раніше скільки тут можна було провозити тонн? 11 тонн. Сьогодні - 30 тонн. Де-факто це новий міст. Раніше навіть людина, коли йшла, дивилася під ноги, а вже вантажівку пропустити через міст було дуже небезпечно. Сьогодні 30 тонн - будь ласка, їдь. За рахунок чого фінансувалися ці витрати? 13 млн - за рахунок коштів держбюджету, які були передбачені на будівництво доріг. 7 млн ​​- за рахунок митного експерименту (кошти які не дали вкрасти на митниці і направили на будівництво дороги). І трохи більше 2 млн - місцевий бюджет», - сказав Порошенко.

Він розповів про своє рішення щодо того, що дорога Харків - Ізюм - Слов'янськ повинна бути серед пріоритетів в Україні.

«Ще один пріоритет - будівництво доріг. Серед цих пріоритетів - президентський законопроект про будівництво цієї дороги. Вона повинна бути побудована в цьому році», - уточнив Порошенко.

«Міністр Омелян може підтвердити, що на кожен квадратний метр цієї дороги ми отримаємо багаторічні гарантії, і виробник, якщо щось трапиться, повинен приїхати та за свій рахунок відновити дорогу. Так чи не так, пане Омелян?»- зазначив глава держави.

Раніше Порошенко призначив відповідального за Придністров'я.

Відзначимо, 17 липня 2017 року Порошенко пообіцяв, що в серпні відбудеться відкриття автомобільного руху через міст Бронниця - Унгурь. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: