Стало відомо, чи зможе комітет ВР розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
Заступник голови комітету ВР із питань національної безпеки і оборони, народний депутат Семен Семенченко (Самопоміч) пообіцяв забезпечити кворум, необхідний для розгляду найважливішого законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Заступник голови комітету ВР із питань національної безпеки і оборони, народний депутат Семен Семенченко («Самопоміч») пообіцяв забезпечити кворум, необхідний для розгляду найважливішого законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Як відомо, комітет мав розглянути цей законопроект на засіданні 6 листопада. Однак голова комітету Сергій Пашинський («Народний фронт») заявив, що народні депутати зірвали розгляд. Вони не з'явилися на засідання, через що комітет не отримав необхідного кворуму. Наступне засідання призначене на 15:00 8 листопада.

«По-перше, наскільки я розумію, засідання комітету зазвичай призначаються на середу. Чому це засідання було призначене на понеділок, причому на час, коли проходив суд над прикордонником Колмогоровим, краще запитати в самого Пашинського. Про те, що я і Тарас Пастух прийдемо на цей суд, було відомо заздалегідь. І всім було зрозуміло, що якщо на суд не з'являться депутати й не підтримають прикордонника, він залишиться сидіти», – пояснив «Слову і Ділу» Семенченко.

При цьому він здивувався, чому відповідальність за зрив засідання була покладена на представників «Самопомочі»: «Більшість у комітеті – депутати БПП та «Народного фронту». Чому в Пашинського без нас немає форуму, теж краще запитати у представників його фракції».

Закон про реінтеграцію Донбасу: чи потрібно включати питання Криму та від чого залежить голосуванняНа Погоджувальній раді запропонували терміново розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу в другому читанні. При цьому внесено понад 2 тисячі поправок. Про шанси та ініціативи щодо Криму розповіли експерти.

Відповідаючи на запитання, чи будуть представники «Самопомочі» присутніми на засіданні 8 листопада, Семенченко сказав наступне: «Я зараз чергую в наметовому містечку на Грушевського, відповідаю за безпеку. Якщо не буде жодних форс-мажорів, то обов'язково сходжу на комітет».

За даними профільного комітету, народні депутати подали 653 поправки до президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який парламент підтримав у першому читанні 6 жовтня. Як очікується, цей найважливіший документ може бути розглянутий Верховною Радою в другому читанні поточного або наступного пленарного тижня.

Раніше в комітеті розповіли, як змінився закон про деокупацію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: