У Києві визначилися, що робитимуть із занедбаними історичними будинками

Читать на русском
Кличко звернувся до власників історичних пам’яток і закликав їх дбати про будівлі, інакше місто поверне їх у власність громади.

Київська влада змушуватиме недобросовісних інвесторів вкладати кошти в збереження історичних будівель або повертатиме пам’ятки до муніципальної власності.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу столичної адміністрації.

За словами Кличка, наразі в КМДА розробляють план, яким чином примусити інвесторів витрачатися на історичні пам'ятки.

Мер наголосив, що, наприклад, американці дуже цінують будинки, яким майже 100 років, вони вважаються великою цінністю. У нас будинки, яким по 200–300 років, руйнуються через недбалість інвестора, який їх приватизував.

«У 1990-ті роки безвідповідальні підприємці приватизували їх і гроші не вкладають. Ці будинки руйнуються. Ми зараз розробляємо план, яким чином змушувати власників інвестувати кошти або повертати пам’ятки до муніципальної власності», – наголосив Кличко.

Міський голова звернувся до власників історичних пам’яток та закликав їх дотримуватися закону та дбати про будівлі, інакше місто поверне будівлі у власність громади.

«Можете потім ображатися на себе. Наше завдання – врятувати зовнішній вигляд нашого міста, його історичну цінність», – наголосив Кличко.

Раніше КМДА доручила Управлінню з надзвичайних ситуацій перевірити історичні будинки та пам’ятки архітектури столиці на дотримання пожежних норм та умов безпеки праці будівельників.

У Києві на вулиці Грушевського відновили графіті часів Революції Гідності, яке раніше стерли зі стіни будинку власники розташованого там магазину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: