У Києві перевірятимуть будинки на дотримання пожежної безпеки

Читать на русском
Також у КМДА повідомили, що будівля колишнього гастроному на вулиці Хрещатик, 40/1 є пам'яткою архітектури і має бути збережена.

Київська міська адміністрація доручила Управлінню з надзвичайних ситуацій перевірити історичні будинки та пам’ятки архітектури столиці на дотримання пожежних норм та умов безпеки праці будівельників.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

Він відзначив, що за попередніми висновками, причиною пожежі у будівлі колишнього гастроному на вулиці Хрещатик, є халатність будівельників, які проводили роботи на даху колишнього гастроному.

«Тому я звертаюся до Управління з надзвичайних ситуацій з проханням перевірити всі подібні об’єкти міста на дотримання пожежних норм та умов безпеки праці будівельників», - сказав Пліс.

Пожежі в Португалії забрали життя майже 60 осібУ Португалії стрімко зростає кількість жертв сильних лісових пожеж в окрузі Педрогау Гранде в центральній частині країни.

Також він повідомив, що будівля колишнього гастроному на вулиці Хрещатик, 40/1 є пам'яткою архітектури і має бути збережена.

«Будівля є пам’яткою архітектури і всі роботи жорстко регламентовані законом. Історичний центр міста – це надбання киян. Міська адміністрація не дозволить зводити будівлі, які порушують цілісність ансамблю Хрещатика», - сказав Пліс.

Чиновник додав, що будівля гастроному на Хрещатику не належить Київській адміністрації.

«Зараз його власником є ТОВ «АБ Інвестиції та розвиток», з яким Головне управління охорони культурної спадщини КМДА уклало охоронний договір на нежилий будинок-пам’ятку загальною площею 3507,5 м2 від 22 лютого 2007 № 1521», - сказав Пліс.

Він наголосив, що у лютому цього року спеціаліст відділу інспекції держконтролю об’єктів культурної спадщини провів огляд будинку гастроному.

«У кінці лютого видано припис, 21 квітня – направлено порушнику Акт про вчинення правопорушення. 15 травня – видано постанову про накладення фінансових санкцій за порушення законодавства у сфері охорони культурної спадщини, яка наразі є сплаченою», - сказав Пліс.

Зазначимо, активісти повідомляли, що причиною пожежі у будівлі колишнього центрального гастроному на Хрещатику, є підпал з метою забудови ділянки під гастрономом.

Нагадаємо, 20 червня у Києві на вулиці Хрещатик, 40, в старовинній будівлі колишнього центрального гастроному навпроти ЦУМа почалася пожежа.

Згодом радник мера Києва Віталія Кличка Дмитро Білоцерківець заявив, що за попередніми висновками, причиною масштабної пожежі стала недбалість будівельників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: