Через незаконну забудову жителі Київщини залишилися без газу

Читать на русском
Мешканці кількох сіл біля Борисполя четвертий місяць залишаються без газопостачання через незаконну забудову.

Через незаконне будівництво жителі кількох сіл Київської області четвертий місяць позбавлені газу.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише одна з постраждалих, Ольга Чистякова, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, епопея з відключенням газу почалася ще 27 липня 2017 року. Тоді працівники Бориспільської дільниці Броварської філії з експлуатації газового господарства ПАТ «Київоблгаз» повідомили, що газопостачання буде припинене лише на кілька днів у зв'язку із запланованими роботами з ремонту газопроводу.

«Сьогодні вже 6 листопада 2017 року, але газопостачання досі не відновлене. З газконторою взагалі кіно! Замість того, щоб назвати справжню причину припинення газопостачання, вони до 22 вересня нам говорили, що роботи ще ведуться, але виникли певні труднощі тощо...», – зазначає Чистякова.

За її словами, лише 25 жовтня начальник Бориспільської дільниці Броварської філії з експлуатації газового господарства ПАТ «Київоблгаз» І. Зайончік повідомив про справжню причину відключення.

«Він нам сказав, що причиною припинення газопостачання до наших будинків стало незаконне будівництво тимчасових споруд на землях загального користування власниками будинків №1 і №3 на вулиці Лісовій і №41 на вулиці Науки», – підкреслила вона.

За інформацією працівників ВАТ «Київоблгаз», в селі Гора в межах охоронної зони газопроводу високого тиску та який здійснює газопостачання сіл Гора, Велика Олександрівка, Мала Олександрівка, Чубинське та низького тиску «встановлено огорожу, що є грубим порушенням правил безпеки систем газопостачання».

«27 жовтня написали заяву голові Гірської сільської ради Дмитріву Р. М. На заяву відреагували досить швидко. Гірська сільрада звернулася до Бориспільської місцевої прокуратури з приводу незаконного будівництва в межах охоронної зони газопроводу високого тиску. Також Бориспільській місцевій прокуратурі повідомлено, що забудова на вулиці Лісовій, 1, 3, 1/1 та Науки, 41 перегороджує дорогу», – додала Чистякова.

Тим часом люди продовжують мерзнути.

«На сьогодні ми маємо 13 градусів тепла в будинку при трьох електрообігрівачах. Повну «безнадьогу» в очах рідних – бо просто холодно, бо від холоду люди ціпеніють», – зазначила Чистякова.

Нагадаємо, 31 жовтня через негоду в Запорізькій області без газопостачання залишилися сотні будинків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: