Київ закупить польські трамваї з Wi-Fi

Читать на русском
Столична влада закуповує сучасні трамваї, які будуть курсувати Києвом. Це польські трамваї PESA 5-го покоління. Вони безшумні, з низькою підлогою та Wi-Fi.

Столична влада закупить сучасні трамваї, які будуть курсувати Києвом. Це польські трамваї PESA 5-го покоління з 100% низькою підлогою, кондиціонерами, Wi-Fi.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив мер Києва Віталій Кличко, пише сайт КМДА.

Мер Києва додав, що до кінця року столична влада планує укомплектувати рухомий склад на лінії швидкісного трамвая виключно сучасними трамваями п'ятого покоління. У той же час Віталій Кличко зазначив, що іноді лунають закиди, що столиця закуповує трамваї у поляків замість того, щоб підтримувати вітчизняного виробника.

«Але, на жаль, львівський завод не справляється з тими обсягами, які нам потрібні», - підкреслив мер Києва.

Крім того, додав Віталій Кличко, столична влада при закупівлі польських трамваїв висунули умову - запуск в Києві сервісного центру для їх обслуговування. «А в планах на майбутнє - підприємство з великогабаритної збірки трамваїв в Києві. І впевнений, що вже незабаром містом рухатимуться трамваї, на яких буде написано «зроблено в Україні», «зроблено в Києві», - зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що трамваї - екологічний вид транспорту і влади столиці роблять все для оновлення рухомого складу громадського транспорту в цілому.

Нагадаємо, столична влада намагається зробити громадський транспорт таким, який зможе економічно витіснити маршрутки, на які скаржаться кияни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: