У БПП прокоментували заяви Сербії щодо українського посла

Читать на русском
Ірина Фріз вважає, що позиція МЗС Сербії щодо посла України Олександра Александровича зумовлена вказівками Кремля.

Позиція офіційного Белграда щодо українського посла може бути зумовлена лише вказівками Кремля.

Про це написала депутатка від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фріз у Facebook, передає «Слово і Діло».

Так Фріз прокоментувала заяву МЗС Сербії щодо посла України Олександра Александровича.

«Оскільки немає жодних підстав та передумов для розвитку конфлікту та розбіжностей між Україною та Сербією, політична позиція Белграда може бути обумовлена лише вказівками Кремля. Переконана, що закиди сербської сторони до посла Александровича спрямовані на відволікання уваги від дій Сербії з фактичної підтримки антиукраїнської позиції Белграда, яку він демонструє останнім часом», – зазначила вона.

Грицак повідомив, скільки сербів воювало на боці бойовиківУ лавах незаконних військових формувань «ЛНР» із початку АТО воювали понад три сотні громадян Сербії.

Фріз додала, що 2 серпня направляла звернення з приводу того, що Сербія приймає дітей з окупованих територій ОРДЛО та Придністров'я в рамках програми «Міжнародна школа дружби «Наша Сербія». Проект активно підтримується політичним керівництвом Росії. На відеокадрах із цих заходів можна побачити, як діти з ОРДЛО тримають у руках прапори самопроголошених організацій. Сербська влада досі, на жаль, не надала пояснень щодо такого визнання символіки бойовиків ОРДЛО.

«Офіційний Белград за три роки не розпочав переслідування осіб із числа великої кількості своїх громадян, які беруть участь у бойових діях на боці окупаційно-російських угрупувань на сході України. У 2016 році Сербія голосувала проти резолюції ООН щодо порушення прав людини в анексованому Криму», – нагадала Фріз.

Вона наголосила, що «це та інші неодноразові прояви підтримки Белградом російської політики щодо України, його мовчазна згода щодо окупації Криму та частини Донбасу є наочними прикладами проросійської політики Сербії».

Раніше Міністерство освіти, науки і технологічного розвитку Сербії підписало угоду з міжнародним дитячим центром «Артек» в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: