Суд заарештував фармзавод екс-депутата Держдуми РФ у Борисполі

Читать на русском
Суд наклав арешт на фармацевтичний завод в Борисполі в справі про розкрадання 6 мільярдів доларів із БТА банку.

Голосіївський районний суд Києва заарештував фармзавод «Фармекс Груп» (раніше – «Макс-Велл») у Борисполі, кінцевим бенефіціаром якого є екс-депутат Держдуми РФ Олександр Шишкін.

Про це розповіли в прес-службі юридичної фірми «Ільяшев і Партнери», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Арешт наклализа клопотанням БТА Банку, цивільного позивача в кримінальному провадженні щодо розкрадання з банку понад 6 мільярдів доларів і легалізації викрадених коштів за попередньою змовою з іноземними громадянами», – зазначено в повідомленні.

В юридичній фірмі зазначили, що махінації з фармацевтичним заводом були частиною незаконних угод колишнього власника БТА Мухтара Аблязова.

«Суд послався на статтю 5 Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, отриманих злочинним шляхом та про фінансування тероризму, що зобов'язує державу вживати заходів щодо накладення арешту на майно, в яке були конвертовані кошти, отримані злочинним шляхом», – розповіли юристи.

Нагадаємо, англійські суди задовольнили позови БТА проти Аблязова та його спільників на суму понад $4 мільярди, а Лондонський суд засудив його до 22 місяців ув'язнення за надання неправдивих свідчень, проте банкір сховався від покарання й був затриманий на Лазурному березі у Франції в липні 2013 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: