Кабмін схвалив створення Єдиного реєстру засуджених

Читать на русском
Кабінет міністрів схвалив створення Єдиного реєстру засуджених і осіб, узятих під варту. Утримувачем реєстру визначили Міністерство юстиції.

Кабінет міністрів України схвалив створення Єдиного реєстру засуджених.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, повідомляє кореспондент «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Яку частину грошей боржників кладуть собі в кишеню державні виконавці?Дані про розміри винагород чиновників Державної виконавчої служби викликали швидку реакцію Кабміну і розмір виплат виконавцям обмежили. Слово і Діло підготувало інфографіку про те, яка частина грошей за рішеннями судів про стягнення коштів осідає в кишенях виконавців.

Рішення було ухвалено без обговорення. До реєстру будуть також входити особи, взяті під варту.

Реєстр був створений з метою отримання оперативної інформації про засуджених та осіб, узятих під варту. З пропозицією про його створення виступило Міністерство юстиції, яке й було визначено його утримувачем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2 вересня президент Петро Порошенко підписав закон «Про амністію в 2016 році», яким звільняються від відповідальності засуджені учасники антитерористичної операції на Донбасі, що не скоїли тяжких злочинів.

Відповідне рішення президент ухвалив на прохання керівників церков і Героїв України за підсумками зустрічі з ними 2 вересня 2017 року.

Як відомо, від початку року Порошенко помилував 15 засуджених.

Нагадаємо, раніше була названа кількість злочинів серед співробітників кримінально-виконавчої служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: