Під Донецьком затримали поплічника «ДНР»

Читать на русском
54-річний місцевий житель Макіївки півроку працював на бойовиків і отримував від них зарплату, однак пенсію вирішив оформити від української влади.

На блокпосту під Волновахою був затриманий помічник чергового коменданта «ДНР».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Ходаковський vs. Захарченко: як у «ДНР» ділитимуть посаду «глави республіки»Ватажок ДНР Олександр Захарченко братиме участь у виборах глави республіки в 2018 році. Опозицію складе його давній конкурент – Олександр Ходаковський. Чого чекати від псевдовиборів, розповіли експерти.

У повідомленні зазначено, що 54-річний місцевий житель Макіївки півроку працював на бойовиків і отримував від них зарплату, однак пенсію вирішив оформити від української влади. Саме під час приїзду до Волновахи за грошовим забезпеченням його викрили.

У поліції також зазначили, що в серпені 2014 він прийшов до військової комендатури терористів. За бажання допомагати владі «ДНР» новобранця призначили помічником чергового коменданта. Він заступав на службу в формі, але зброї новачкові не довірили.

За даними поліції, в обов'язки помічника чергового входило приймати виклики від жителів і направляти патрулі за вказаною адресою. У свою чергу бойовики «ДНР» доставляли «винних» у комендатуру.

Як зазначається, за свою роботу грошей чоловік не отримував, тільки продуктові набори, якими він забезпечував свою сім'ю.

«У лютому 2015 року посібник бойовиків звільнився з комендатури і влаштувався експедитором на газовозі: перевозив автомобільне паливо з меж РФ. На новій посаді він також довго не затримався. Макіївчанин зареєструвався в Волновасі як переселенець і планував отримувати українську пенсію», - доповіли в відомстві.

Також там додали, що на в'їзді в Волноваху чоловіка зупинили поліцейські і під час перевірки встановили його злочинну діяльність.

Відзначимо, за минулу добу незаконні збройні формування 25 раз порушили перемир'я.

Як повідомлялося раніше, бойовики однієї з бригад так званого першого Армійського корпусу в стані алкогольного сп'яніння скоїли мінометний обстріл сусідніх передових позицій незаконних військових формувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: