МОН вимагатиме від шкіл фінансових звітів

Читать на русском
Школи зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність щодо надходжень та витрат закладу, незалежно від того, йдеться про державні кошти чи про благодійні внески батьків.

До 1 грудня 2017 року всі школи мають оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів. Це вимоги нового закону «Про освіту».

Про це розповіла міністр освіти на науки Лілія Гриневич під час наради з обласними управліннями освіти, передає «Слово і Діло».

За словами міністра, школи вже зараз зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність щодо фінансових надходжень та витрат закладу незалежно від того, йдеться про державні кошти чи про благодійні внески батьків.

Як мери піклуються про школи та школярів?До початку нового навчального року наші аналітики відстежили, як виконують свої обіцянки щодо облаштування шкіл та шкільного побуту мери великих міст України.

«Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає у шкільну освіту та яку частку складає цей тіньовий бюджет освіти, а по-друге, нарешті надати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти», – сказала Гриневич.

Разом із керівниками обласних управлінь освіти Міносвіти вирішило, що часу до 1 грудня достатньо, щоб забезпечити виконання цієї норми закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: