ОБСЄ перевірить свободу слова в окупованому Криму

Читать на русском
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ висловив бажання відвідати Крим, розглянути можливість сприяння представникам кримськотатарських ЗМІ.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір має намір перевірити роботу засобів масової інформації в окупованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба постійного представника президента України в АР Крим, передає «Слово і Діло».

«Арлем Дезір висловив бажання відвідати Крим, коли створяться відповідні обставини, заявив про готовність вивчити питання розширення мовлення Росії на материкову частину України, аспекти мови ненависті в контрольованих окупаційною владою друкованих ЗМІ, особливо районного та відомчого рівня, розглянути можливість сприяння представникам кримськотатарських ЗМІ в організації незалежного та неупередженого мовлення», – йдеться в повідомленні.

ОБСЄ зафіксувала у бойовиків нові шеврониБіля Новоазовська СММ бачила чоловіка, одягненого в темно-зелений цифровий камуфляж, на плечі в нього був шеврон із зображенням чорного кажана на синьому полі з жовтим кантом.

Раніше звіт Національної спілки журналістів України про порушення прав журналістів на окупованій частині Донбасу та в анексованому Криму передали представникам Спілки журналістів Росії та представнику ОБСЄ з питань свободи ЗМІ у Відні для вивчення й подальшої реакції.

Також зазначимо, що українська делегація на нараді ОБСЄ з питань людського виміру у Відні закликала організацію відмовитися приймати офіційні доповіді Росії, де Крим вказаний як частина її території.

Адвокат Марк Фейгін закликав «медійно, матеріально й політично» підтримати його кримських колег Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва, які є захисниками багатьох затриманих і засуджених кримців на анексованому півострові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: