ФСБ затримала двох українців на виїзді з Криму

Читать на русском
Федеральна служба безпеки Росії знайшла в Криму патрони до травматичної зброї в двох громадян України. Боєприпаси направлені на експертизу.

Федеральна служба безпеки Росії знайшла в анексованому Криму патрони до травматичної зброї в двох громадян України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба підконтрольного Кремлю прикордонного управління ФСБ Росії в Криму, передає «Радіо Свобода».

Українців затримали на ділянці відповідальності російської прикордонної застави в Армянську.

«Під час спільного з представниками кримської митниці огляду транспортного засобу в одній із технологічних порожнин салону іномарки був виявлений магазин, споряджений вісьмома 9-міліметровими патронами, імовірно, призначеними для травматичного пістолета», – йдеться в повідомленні.

ФСБ заявила, що патрони в автомобілі через неуважність залишив приятель водія, з яким той виїжджав на околиці Коктебеля постріляти з травматичного пістолета.

Вбивство Аміни Окуєвої: чеченський слід, ФСБ і роль українських спецслужбВбивство Аміни Окуєвої поліція розглядає як замовне, а в МВС одразу побачили російський слід у трагедії. Оцінку ситуації дали експерти.

Відомство додало, що цього тижня патрони від травматичної зброї до Криму намагався провезти ще один громадянин України, який прибув із Миколаєва. Водій пояснив, що забув викласти патрони з машини перед поїздкою до Криму.

«Вони (боєприпаси – ред.) спрямовані на експертизу, за підсумками якої й ухвалюватиметься правове рішення», – повідомила російська спецслужба.

Підтвердження цієї інформації від українських прикордонників поки немає.

Як відомо, Верховна Рада України оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: