Порошенко закликав арабські країни захищати кримських татар

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки більш активно захищати права кримських татар.

Президент України Петро Порошенко закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки більш активно захищати права кримських татар.

Про це глава держави заявив 1 листопада під час зустрічі з генеральним секретарем Ради Абдулатіфом бін Рашидом Аль-Заяні, повідомляє прес-служба президента, передає «Слово і Діло».

Зустріч Порошенка з Ердоганом: яка головна мета переговорів тет-а-тетЕрдоган переконує, що Анкара стежить за правами кримських татар та підтримує суверенітет України. Але чи не розходяться заяви зі справами, проаналізували експерти.

«Президент України під час зустрічі представив лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки активніше захищати права кримських татар в окупованому Росією Криму», – йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі були обговорені перспективні напрямки розвитку співпраці між Україною та державами Аравійського півострова.

Окремим предметом переговорів стали актуальні питання поточної політичної ситуації та ситуації в сфері безпеки на Близькому Сході, включаючи тематику Катару, Сирії та Ємену.

Співрозмовники також засудили теракт у Нью-Йорку й наголосили на необхідності об'єднання зусиль у боротьбі з тероризмом, який не має кордонів, у всіх його проявах і формах.

За підсумками зустрічі відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо механізму консультацій між Міністерством закордонних справ України та Генеральним секретаріатом Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, повідомили в прес-службі.

Відзначимо також, що 1-2 листопада Порошенко перебуватиме з робочим візитом в Об'єднаних Арабських Еміратах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: