Відставка Авакова: чи може АП замінити керівництво МВС

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Навряд чи фракція «Батьківщини» виступатиме за відставку Авакова. Навіть якщо вони не виступлять на його підтримку, то будуть лояльними.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи заяву представників фракції «Батьківщини» про відставку Арсена Авакова.

«По-перше, не варто списувати історії з тими зустрічами, які свого часу були з Тимошенко. По-друге, навряд чи «Батьківщині» зараз вигідно розігрувати відставку Авакова», – констатував політолог.

«Аваков є дуже впливовою людиною. Не його відставка є головною метою. Звільнення Авакова призведе до негативних наслідків. Та й питання в тому, на кого замінити. Хіба що це буде хтось із «Народного фронту», можливо, Турчинов. Але потрібно розуміти, що Аваков має депутатів у «Народному фронті», й не лиш тих, хто на нього орієнтуються. При цьому він має гроші, можливості, вплив на праворадикальні організації. Прибрати його не так уже й просто», – додав експерт.

Як працюється на посаді міністра внутрішніх справ Арсену Авакову?«Слово і Ділі» продовжують стежити за роботою міністрів на своїх постах: сьогодні ми розібралися, скільки обіцянок виконав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він зазначив, що добровільно Аваков точно не піде й відмовлятися від наявного ресурсу не буде.

Своєю чергою, уточнив політолог, АП питання ребром про його відставку поставити просто не може.

«Фактично, НФ і БПП не зможуть існувати один без одного. Такого роду тиск може запустити такі політичні процеси, що НФ взагалі вийде з коаліції. А це розвал уряду, дострокові вибори й усе те, що АП точно не потрібно. Так, там є конфлікт, вони можуть заважати один одному, але це завжди відбувається за умови збереження тієї політичної конструкції, що є сьогодні. Це вигідно обом сторонам», – резюмував Ігор Петренко.

Нагадаємо, що програма діяльності Кабміну зобов'язує Арсена Авакова завершити реформу МВС.

«Слово і Діло» зафіксувало 142 обіцянки Авакова. Загальний показник рівня його відповідальності – 46%. Докладніше про діяльність Міністерства внутрішніх справ – за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: