Як працюється на посаді міністра внутрішніх справ Арсену Авакову?

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» продовжують стежити за тим, як працюють на своїх посадах міністри нашого уряду. Сьогодні ми розібралися, як виконує обіцянки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

З лютого 2014 року, коли Аваков очолив МВС, у нього налічується 125 обіцянок, причому 58 з них міністр виконав, а ще 37 – провалив. Таким чином, сьогодні політик посідає сьоме місце в списку найвідповідальніших представників уряду з рейтингом 46%.

Серед сотні з гаком обіцянок Авакова наші аналітики вибрали по три найважливіших із виконаних, провалених і тих, які ще не отримали певного статусу.

За традицією почнемо з головних обіцянок міністра внутрішніх справ, які не були виконані. Найсвіжішою з провалених Аваковим обіцянок стало відкриття сервісних центрів МВС у всіх областях України, які він анонсував ще в листопаді 2016 року.

Тоді міністр запевняв, що всі 50 центрів розпочнуть роботу вже до літа 2017-го й займатимуться всім спектром послуг з оформлення машин, наданням прав, номерними знаками, перереєстрацією тощо, аж до надання довідок про відсутність судимості. Однак літо майже закінчилося, але обіцяні центри в усій країні так і не запрацювали, термін перенесли тепер уже на 2018 рік.

Крім того, Аваков так і не виконав свою обіцянку закупити для Нацгвардії до зони АТО бойові машини «Дозор» харківської розробки. Незважаючи на запевнення міністра в тому, що техніка вирушить на передову ще в першій половині 2016 року, «Дозори» не лише не були закуплені в цей термін, але навіть не фігурували в списках закупівель МВС.

Однак, безумовно, найважливішою з невиконаних міністром обіцянок донині залишаються запевнення Авакова 2014 року. Тоді він у відповідь на заклики українців зупинити підігрітий Росією сепаратизм в східних областях проявив себе «голубом миру» й обіцяв, що ситуація вирішиться без пролиття крові. З огляду на невисоку лояльність місцевих силовиків, багато з яких добровільно або під погрозами перейшли на бік російсько-терористичних сил, не факт, що навіть більш рішуча позиція Авакова істотно вплинула б на сьогоднішню карту лінії зіткнення, але подальші події спростували тези про «безкровне» приборкання сепаратизму.

Аваков має намір створити Національну поліціюСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

До найважливіших із виконаних міністром обіцянок потрібно віднести створення Національної поліції та переатестацію старих співробітників МВС разом зі стартом роботи патрульних.

Крім того, в активі Авакова є виконана обіцянка працевлаштовувати до МВС ветеранів АТО, які отримали інвалідність під час бойових дій. У березні 2016 року роботу в органах внутрішніх справ ветеранам вже почали надавати, й зараз наші аналітики уточнюють дані щодо кількості працевлаштованих МВС ветеранів.

Третьою обіцянкою міністра, яка отримала статус «виконано», ще в листопаді 2015 року, стала довгоочікувана серед водіїв ліквідація Державтоінспекції.

Найважливішими з обіцянок голови МВС, які поки не отримали певного статусу, на думку аналітиків «Слова і Діла», є завершення реформи міністерства, а також зміна комплектування Нацгвардії з контрактно-призовної на повністю контрактну. Крім того, зараз перевіряється обіцянка Авакова скоротити кількість міліцейських ВНЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: