СБУ готує екстрадицію соратника Саакашвілі

Читать на русском
СБУ готує екстрадицію високопоставленого грузинського чиновника, який перебував у міжнародному розшуку з 2012 року.

СБУ готує екстрадицію високопоставленого грузинського чиновника, який перебував у міжнародному розшуку з 2012 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт СБУ.

За інформацією спецслужби, чиновник перебував у розшуку за скоєння злочинів насильницького спрямування, передбачених статтями 24, 138 і 144 Кримінального кодексу Грузії.

«Саакашвіліада»: чим завершиться епопея з грузинським нелегалом та як відреагує ЗахідМіхеіл Саакашвілі не зміг отримати статусу біженця в Україні й заявив, що відтепер житиме в наметовому містечку. Чим завершиться історія з грузинським політиком, обговорювали разом з експертами.

«Згідно з постановою Галицького районного суду Івано-Франківської області, громадянину Грузії був обраний запобіжний захід у вигляді арешту терміном 40 діб та розпочата процедуру його екстрадиції на батьківщину», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що раніше грузинська прокуратура повідомила про початок екстрадиції до Тбілісі колишнього начальника військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардави. За даними Інтерполу в період із 2002 року затриманий, перебуваючи на керівних посадах у МВС Грузії, в складі організованої злочинної групи працівників Міністерства,застосовував тортури, фізичне та сексуальне знущання над особами затриманими та засудженими за скоєння злочинів.

У затриманого вилучені два підроблені паспорти громадянина України, паспорти громадянина Латвії та Белізу, оформлені на різні прізвища, але з його фотографією, а також фальшиве посвідчення моряка, якими він користувався для перетину державного кордону України та інших держав.

Також повідомлялося, що він є соратником Міхеіла Саакашвілі. Однак той цю інформацію спростував на своїй сторінці в Facebook. «Цього «найближчого соратника» я точно ніколи не зустрічав і знаю про його існування лише з преси», – написав він.

Відзначимо також, що в Державній міграційній службі України відмовилися визнавати Саакашвілі біженцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: