В Україні відмовилися визнати Саакашвілі біженцем

Читать на русском
У Державній міграційній службі України відмовилися визнавати колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі біженцем.
Міхеїл Саакашвілі

У Державній міграційній службі України відмовилися визнавати колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі біженцем.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише «Еспресо».

Так, у наказі ДМС написано: відмовити в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, особі без громадянства Саакашвілі Міхеілу Ніколозовичу, 21.12.1967 року народження.

Видача Саакашвілі Грузії й тактика АП: хто втихомирить активність політикаМіхеіл Саакашвілі заявив про підготовку свого арешту та депортацію. Тим часом для розвідки ситуації в Україну приїжджав Курт Волкер. Що буде далі, розбиралися експерти.

Також наголошується, що Саакашвілі відмовлено в оформленні відповідних документів «у зв'язку з необґрунтованістю заяви, а саме через відсутність обґрунтованих побоювань стати жертвою переслідувань за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства, належності до певної соціальної групи або політичних переконань і недостовірності загрози життю, безпеці або свободі в країні походження через побоювання застосувати щодо Саакашвілі смертну кару або виконання вироку про смертну кару чи тортур, нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання».

Нагадаємо, за позовом лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі, екстрадиції якого очікують у Грузії, Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження.

Раніше Саакашвілі закликав до дострокових виборів президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: