В Україні затримали чергового соратника Саакашвілі – ЗМІ

Читать на русском
Найближчий соратник Міхеїла Саакашвілі і колишній керівник військової поліції Грузії Мегіс Кардава був затриманий на українському кордоні.

Найближчий соратник Міхеїла Саакашвілі і колишній керівник військової поліції Грузії Мегіс Кардава був затриманий на українському кордоні.

Про це повідомляє 1 листопада Громадський мовник Грузії, пише «Слово і Діло».

Кардава прямував в Україну з Туреччини і був затриманий на кордоні.

Він розшукується за червоним циркуляром Інтерполу. Вдома його звинувачують у вбивстві, тортурах ув'язнених, сексуальному насильстві, організації таємного стеження за політичними опонентами, привласненні державних коштів.

«Саакашвіліада»: чим завершиться епопея з грузинським нелегалом та як відреагує ЗахідМіхеіл Саакашвілі не зміг отримати статусу біженця в Україні й заявив, що відтепер житиме в наметовому містечку. Чим завершиться історія з грузинським політиком, обговорювали разом з експертами.

У Грузії Кардава заочно засуджений до тюремного ув'язнення строком на 9 років на підставі вироку, винесеного Апеляційним судом по звинуваченню в так званої спеціальної операції Навтлугі в Тбілісі і вбивстві полковника Серго Тетрадзе. Спочатку тюремний термін становив 12 років, однак після амністії його скоротили до 9 років.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба не пустила в Україну чинного депутата парламенту Грузії Кобу Накопію, виконуючи доручення правоохоронного органу.

Як відомо, у Державній міграційній службі України відмовилися визнавати колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі біженцем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: