У МОЗ повідомили про затримку запуску медреформи

Читать на русском
Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк повідомив, що медичну реформу його не запустять з 1 січня 2018 року, як планувалося.

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк повідомив, що медичну реформу не запустять з 1 січня 2018 року, як планувалося.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив «Інтерфакс-Україна».

Медична реформа в Україні: що не так і в чому сумнівиВ БПП обіцяють визначитися з голосуванням за медичну реформу вранці 19 жовтня. В НФ повідомили, що конкретного рішення поки не мають. Що не так із медичною реформою, аналізували експерти.

За його словами, всі очікують, що вона почнеться з 1 січня, але технічно це неможливо зробити. У нас була стратегія, що закон потрібно ухвалити до кінця весни, потім до кінця літа. Всі ці наші заклики будувалися на планах почати активні зміни з 1 січня, але вийшло, що закон буде підписаний майже в грудні. Тобто, навіть якщо б ми захотіли запуститися з 1 січня, це не вийде, або реформа буде скомпрометована.

За словами Ковтонюка, це дуже стислий термін для того, щоб створити Національну службу здоров'я України, а також підготувати нормативні документи і проговорити всі деталі.

«Кожній установі, яка буде переходити на контракт, потрібна буде більш детальна роз'яснювальна інформація у дрібницях - як договір підписати, як до системи підключитися. Але неможна було це комунікувати поки не було закону. Тепер, коли закон є, для комунікації потрібен час. Крім того, потрібно ухвалити нормативні акти», - повідомив він.

Заступник міністра підкреслив, що для запуску медреформи потрібно близько півроку, додавши, що точні дати він зможе назвати протягом найближчих днів. Крім того, Ковтонюк заявив, що зрозуміти, провалилася медреформа чи ні, можна буде в кінці 2018 року.

Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада 240 голосами прийняла закон про державні гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів з поправками депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: