Медична реформа: хто дав вирішальні голоси

Читать на русском

19 жовтня Верховна Рада врешті-решт ухвалила в другому читанні медичну реформу. Урядовий законопроект зазнав суттєвих змін: із нього були вилучені пункти про лікування за міжнародними медичними протоколами, фінансування первинної ланки медицини через механізм субвенцій та спільну оплату медичних послуг пацієнтом і державою.

Всього за законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» проголосували 240 народних депутатів із 343, присутніх у сесійній залі.

Найбільше голосів прогнозовано дали «Блок Петра Порошенка» (107), «Народний фронт» (74), «Самопоміч» (23) і Радикальна партія Олега Ляшка (13). Ще 12 голосів медреформа отримала від позафракційних народних депутатів, 11 – від «Волі народу».

Відзначимо, що результати голосування цілком відповідають позиціям лідерів фракцій і об’єднань, озвученим у вівторок на погоджувальній раді парламенту. Щоправда, лідер «Волі народу» Ярослав Москаленко тоді говорив, що депутати групи проголосують за медрефому лише після того, як будуть внесені відповідні зміни до державного бюджету на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: