Медреформа в Україні: в парламенті нарікають на низьку явку депутатів

Читать на русском
У Верховній Раді розповіли, як іде робота над поправками до законопроекту про медичну реформу.

У «Батьківщині» скаржаться на низьку явку депутатів у Верховній Раді, через яку поправки фракції до законопроекту про медреформу не проходять.

Про це «Слову і Ділу» повідомив заступник голови фракції Сергій Соболєв.

За словами депутата, більшість у Верховній Раді «не зацікавлена в роботі над законопроектом, про що свідчить явка в залі».

«Всі мої поправки були відхилені. Це були дуже конкретні поправки, які пропонували збільшити фінансування сфери охорони здоров'я не на не п'ять відсотків від ВВП, як пропонується в проекті, а на сім. Це могло статися за рахунок збільшення відрахувань із держбюджету, відмови від створення паралельного бюрократичного органу та запровадження хоч якихось елементів державного медичного страхування – щоб участь брали не лише громадяни, а й роботодавці. Представники всіх фракцій голосували за ці поправки. Але в залі вчора було сто людей, тому голосів не вистачило. Сьогодні людей ще менше», – сказав Соболєв.

Нагадаємо, Верховна Рада розглядає в другому читанні законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів. Проект є складовою медреформи й передбачає, зокрема, надання громадянам України гарантованого пакету медпослуг і лікарських засобів за рахунок державного бюджету. В першому читанні законопроект був ухвалений 8 червня.

Також парламентарі розглянуть зміни до Бюджетного кодексу, що дозволяють запустити медреформу. Підсумкове голосування щодо обох законопроектів, як очікується, відбудеться в четвер.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: