Візовий режим з РФ: що це дасть та чи зупинить тероризм в Україні

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Пропозиція вирішити проблему тероризму запровадженням візового режиму з РФ так само далека від реальності, як і звинувачення на адресу спецслужб із пропозиціями розігнати всіх і набрати нових.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Складно говорити професійною мовою з людьми, які вважають, що розвідниками можна стати, прийшовши з вулиці, просто набравши людей за принципом «молодий, чесний, чистий». Щоб із нього зробити професіонала середньої руки, потрібно мінімум років 10», – зазначив експерт.

«Якби так легко можна було створити службу зовнішньої розвідки та контррозвідки, українські прапори вже давно б майоріли над Донецьком і Сімферополем, а Аксьонов із Константиновим, як і Плотницький із Захарченком, залишили по собі лише гранітні плити», – продовжив він.

Березовець підкреслив, що Росія саме тому може проводити операції практично будь-якої складності, що історія її спецслужб не переривалася від моменту їх створення 100 років тому.

Запровадження візового режиму не зупинить диверсантів і шпигунів, тому що, по-перше, вони потраплятимуть в Україну так само легально, як і сьогодні. По-друге, російські спецслужби мають у своєму розпорядженні достатньо українських громадян для здійснення терактів і вбивств, що й було доведено на прикладі вбивства Дениса Вороненкова.

«А ось для 3-4 мільонів українців, які працюють у Росії, це створить величезну проблему, яка відгукнеться соціальними потрясіннями вже в самій Україні. Тому не сумніваюся, що в РФ аплодуватимуть запровадженню візового режиму», – додав він.

Також експерт нагадав і про те, що для поїздок до Криму потрібно буде отримувати російські візи, тим самим підтверджуючи його російську «прописку».

«Українські спецслужби створюються в умовах реальної війни й вони вже вміють дуже багато. Вони хороші учні, тому що вчитель хороший. Ми на правильному шляху, що підтверджують західні союзники», – пояснив він.

В яких регіонах України підтримують візовий режим із Росією?Ідею запровадження візового режиму та розриву дипломатичних відносин із Росією найбільш гаряче підтримують на заході України.

На його думку, боротьба йде за факт самого існування демократичної України, тому суспільство має відкинути інфантильні комплекси й солідаризуватися в боротьбі за країну.

«Українська армія й розвідка не можуть ефективно захищати своїх громадян, які їм не довіряють. І навпаки, довіра й підтримка суспільства зроблять роботу армії та розвідки набагато ефективнішою. Не можна проклинати спецслужби та вимагати всіх звільнити, і при цьому за першої нагоди вимагати негайної допомоги», – резюмував Тарас Березовець.

Раніше аналітики порталу «Слово і Діло» з'ясували, в яких регіонах України підтримують візовий режим із Росією.

Статистика найгучніших замахів і вбивств в Україні за 2016-2017 роки доступна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: