Петренко пояснив, чому «біометричний режим» із Росією кращий за візовий

Читать на русском
Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що біометрична ідентифікація осіб під час перетину кордону України з РФ спрацює краще, ніж візовий режим.

Запровадження спеціальної системи біометричної ідентифікації осіб під час перетину кордону України з РФ спрацює краще, ніж візовий режим.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі одного з телеканалів, передає «Слово і Діло».

«Була озвучена позиція РНБО про те, що до кінця року будуть запроваджені спеціальні системи біометричної ідентифікації всіх осіб, які перетинають кордон з Україною. Тобто в першу чергу це ті, хто перетинає кордон із Російською Федерацією. Фактично, ця система безпеки ще краща, ніж візовий режим, тому що особа, яка перетинає кордон, залишатиме свої біометричні дані й відбуватиметься контроль за тим, хто переміщується. І я вважаю, що з точки зору національної безпеки, це правильне рішення», – зазначив Петренко.

Нагадаємо, очільник МЗС Павло Клімкін також заявив, що запровадження віз із Росією створить значні проблеми, тому рішення про зняття біометричних даних з іноземних громадян є найкращим.

Також у Верховній Раді зареєстрували проект закону, який пропонує карати ув’язненням терміном до 3 років за незаконне проникнення на територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: