Україна і Саудівська Аравія підписали низку документів про співпрацю

Читать на русском
В ході візиту Петра Порошенка до Саудівської Аравії було підписано низку угод про двосторонню співпрацю.

В ході візиту президента України Петра Порошенка до Саудівської Аравії були підписані ряд угод про двосторонню співпрацю в сфері підготовки дипломатичних кадрів, в сільському господарстві, а також в інформаційній сфері.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на офіційний інтернет-портал президента.

Зустріч Порошенка з Ердоганом: яка головна мета переговорів тет-а-тетЕрдоган переконує, що Анкара стежить за правами кримських татар та підтримує суверенітет України. Але чи не розходяться заяви зі справами, проаналізували експерти.

Повідомляється, що після завершення зустрічі Порошенка з королем Саудівської Аравії Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом, в їх присутності було підписано Програму співробітництва між Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України та Інститутом принца Сауда Аль-Фейсала дипломатичних досліджень Міністерства закордонних справ Королівства Саудівська Аравія.

Також сторони підписали Меморандум між Кабінетом Міністрів України та урядом Саудівської Аравії про інвестиційну співпрацю в сфері сільського господарства. Крім того, був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці та обміну новинами між Саудівським пресовим агентством і Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ».

Крім того, Україна і Саудівська Аравія домовилися про спрощення візового режиму.

Раніше Порошенко закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки більш активно захищати права кримських татар.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: