У Порошенка пропонують влаштовувати облави на терористів

Читать на русском
Українській владі необхідно терміново розширити повноваження правоохоронних органів у боротьбі з тероризмом.

Українській владі необхідно терміново розширити повноваження правоохоронних органів щодо боротьби з тероризмом.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат Олександр Бригинець («Блок Петра Порошенка»), коментуючи збільшення кількості терактів та резонансних злочинів у містах України.

Замах на Мосійчука: про що свідчать обрані методи та місце терактуУвечері під час вибуху біля будівлі телеканалу Еспресо стався теракт, в результаті якого постраждали 5 людей. Серед них – Ігор Мосійчук. У МВС не виключають причетність спецслужб. Про показовість НП, методи та місце теракту поговорили з експертами.

«У країнах із високим рівнем терористичної небезпеки поліцейським надані великі повноваження. Я бачив, як запобігають терористичним загрозам, наприклад, у Туреччині. Їдуть машини. Раптом на в'їзді на заправку поліція перекриває дорогу й усі автомобілі їдуть на парковку біля АЗС. Там стоять 20-30 силовиків з автоматами, які починають тотальну перевірку – всіх без винятку. Потім така мікрооблава відбувається в іншому місці. Якби таке сталося в нас, були б обурення й протести. Але такий метод працює. Терористи під страхом потрапити під такі раптові облави згортають діяльність», – розповів народний депутат.

«Розстрільний список»: кого вб'ють наступним після Аміни ОкуєвоїРозстріл автомобіля Аміни Окуєвої й Адама Осмаєва: чеченський слід, зв'язок із Мосійчуком та надзвичайно погана робота спецслужб.

За словами Бригинця, необхідно створити депутатську групу, яка вивчила б проблеми, що існують на сьогодні в силовиків, і виробила б способи їх вирішення.

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня, під Києвом був розстріляний автомобіль бійців АТО Адама Осмаєва та його дружини Аміни Окуєвої. Окуєва загинула, а Осмаєв отримав поранення. Злочинці зникли.

Відзначимо, що 25 жовтня біля офісу телеканалу «Еспресо» на вулиці Адама Міцкевича в Солом'янському районі Києва стався вибух. Інцидент кваліфікували як теракт, у результаті якого постраждали народний депутат Ігор Мосійчук (Радикальна партія) та політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Також загинули охоронець Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір і випадковий перехожий – колишній працівник поліції, підполковник Михайло Мормель.

Раніше в МВС назвали основну версію замаху на Мосійчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: