Боротьба з тероризмом: у Порошенка запропонували створити мережу відеофіксації

Читать на русском
У Порошенка пропонують створити в масштабах країни мережу відеофіксації для боротьби з терористами.

У Порошенка пропонують створити в масштабах країни мережу відеофіксації для боротьби з терористами.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат Олександр Бригинець(БПП).

«Розстрільний список»: кого вб'ють наступним після Аміни ОкуєвоїРозстріл автомобіля Аміни Окуєвої й Адама Осмаєва: чеченський слід, зв'язок із Мосійчуком та надзвичайно погана робота спецслужб.

«Сьогодні у держави немає коштів, щоб покрити відеокамерами всю країну. Але в деяких країнах камери, які встановлюють компанії та фірми біля своїх офісів, підключені до загальної системи. У нас теж можна піти таким шляхом. Якщо всі компанії, які є в столиці, поставлять у своїх офісах по 1 камері і з'єднають їх в одну мережу, то ми вже половину Києва накриємо. Транспорт може виставити камери на зупинках для того, щоб поліпшити свою роботу. «Укрзалізниця» - свої камери. У якихось місцях метрополітен може поставити, в якихось місцях - поліція. Жителі під'їзду можуть зібрати гроші, встановити камеру і приєднати її до загальної міської мережі. Потрібно розробити одну велику програму і пояснити людям, що це необхідно для їхньої же безпеки», - сказав Бригинець.

За його словами, приєднання до загальної мережі повинно відбуватися виключно добровільно. «Потрібно пропагувати ідеї колективної безпеки та боротьби з тероризмом. Тоді люди самі будуть розуміти, що встановлена ​​ними камера може допомогти поліції або спецслужбам встановити злочинця. Щоб не було, як зараз: стався злочин, і поліція шукає камери, які могли зафіксувати злочинців», - сказав нардеп.

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня за Києвом був розстріляний джип учасників АТО Адама Осмаєва і його дружини Аміни Окуєвої. Аміна Окуєва загинула, Адам Осмаєв отримав поранення. Злочинці зникли.

Відзначимо також, що 25 жовтня біля офісу телеканалу «Еспресо» на вулиці Адама Міцкевича в Солом'янському районі Києва стався вибух. Інцидент кваліфікували як теракт, в результаті якого постраждали народний депутат Ігор Мосійчук (Радикальна партія) політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала і мешканка Києва Надія Тарасенко. Також загинули охоронець Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір і випадковий перехожий - колишній співробітник поліції, підполковник Михайло Мормель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: