Замах на Мосійчука: в СБУ розповіли про вибухівку

Читать на русском
Вибух міг спровокувати саморобний вибуховий пристрій спрямованої дії на основі автомобільної сигналізації.

У Службі безпеки України заявляють, що вибух у Києві, від якого постраждав депутат Ігор Мосійчук, міг спровокувати саморобний вибуховий пристрій спрямованої дії на основі автомобільної сигналізації.

Про це на брифінгу заявив начальник Головного управління СБУ в Києві Сергій Семочко, передає «Слово і Діло».

«Вибух стався внаслідок приведення в дію саморобного вибухового пристрою направленої дії, що був у мопеді, який був умисно припаркований невстановленою слідством особою приблизно о 21:50 біля виходу з приміщення телеканалу «Еспресо.TV», – сказав Семочко.

Своєю чергою прокурор Києва Роман Говда додав, що наразі триває експертиза, яка дасть більше уявлення про цей вибуховий пристрій.

Теракт у Києві: журналісти розповіли, коли мопед з вибухівкою з'явився на місці вибухуМотоцикл невідомі припаркували вже після того, як нардеп Ігор Мосійчук прийшов до будівлі офісу Еспресо.

«Еквівалент вибухового пристрою, за попередньою інформацією, становив 400-60 грамів тротилу, що є доволі значним розміром», – сказав Говда.

За попередніми даними, вибуховий пристрій міг бути створений на основі автомобільної сигналізації.

«На думку вибухотехніків, це був саморобний вибуховий пристрій, можливо, на базі автомобільної сигналізації. Про це говорять плати, які були вилучені на місці пригоди», – сказав перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко.

Раніше в прокуатурі озвучили основні версії вибуху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: