В МЗС пояснили, чому не радять українцям відвідувати Єгипет

Читать на русском
У МЗС нагадали, що парламент Єгипету в жовтні ухвалив рішення щодо чергового продовження на три місяці надзвичайного стану.

Міністерство закордонних справ України радить українцям утриматися від подорожей до Єгипту, поки там діє надзвичайний стан у зв'язку зі складною безпековою ситуацією.

Про це повідомив у Twitter департамент консульської служби МЗС, передає «Слово і Діло».

«Безпекова ситуація в Єгипті залишається складною. Рекомендації громадянам України актуальні», – йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадали, що парламент Єгипету в жовтні ухвалив рішення щодо чергового продовження в Єгипті на три місяці надзвичайного стану.

Як зазначили в МЗС, згадані застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які дедалі частіше спрямовують терористичні акти проти цивільних громадян з огляду на їхню релігійну приналежність.

Тим громадянам, які вже перебувають у Єгипті, рекомендовано зважити на наявні ризики подальшого перебування на території країни, категорично не рекомендується перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини ріки Ніл. Також варто виявляти пильність під час відвідування північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти ріки Ніл, туристичних місць у її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

У разі перебування в курортних місцях Єгипту в МЗС наполегливо порекомендували виявляти підвищену увагу та обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які перебувають під охороною й наглядом сил безпеки. В разі нагальної необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку громадянам слід повідомляти про це адміністрації готелю, рідним або представникам туроператора. Особливо обачними радять бути під час святкування в Єгипті релігійних, у тому числі християнських, свят і за можливості утримуватися від відвідування релігійних святинь.

«У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю та здоров’ю під час перебування на території Єгипту рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до посольства України в Єгипті за номером телефону: +201000039648, e-mail: [email protected] або на «гарячу лінію» МЗС: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти [email protected]», – йдеться в повідомленні.

Раніше в Канаді назвали умову отримання Україною безвізу.

Також зазначимо, в Росії в районі Ростова-на-Дону безвісти зникли двоє українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: