МЗС: РФ заборонила ОБСЄ стежити за окупованою ділянкою кордону

Читать на русском
В МЗС України наголосили, що дії РФ свідчать про свідоме небажання сприяти деескалації ситуації на Донбасі.

Росія відмовилася надати згоду на розширення мандата місії ОБСЄ на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово окупованої території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо рішення Постійної ради ОБСЄ про продовження мандата місії спостерігачів на двох російських пунктах пропуску «Гукове» та «Донецьк», передає «Слово і Діло».

«У зв’язку з ухваленням цього рішення делегація України в ОБСЄ виголосила інтерпретуючу заяву, в якій висловила глибоке розчарування одноосібною відмовою Росії надати згоду на розширення мандата місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території окремих районів Донецької та Луганської областей», – йдеться в заяві.

Тимчук: бойовики готують диверсії на підконтрольній Україні територіїЗа словами Тимчука, фіксується активізація діяльності ДРГ противника з метою зламати бойові порядки ЗСУ.

В МЗС України наголосили, що такі дії РФ свідчать про свідоме небажання сприяти деескалації ситуації на Донбасі та свідомий намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання та боєприпасів, бойовиків і найманців, здійснювати підтримку терористичної діяльності на території України.

Делегація України закликала РФ до неухильного виконання взятих зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, насамперед положення п. 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово окупованою ділянкою українсько-російського державного кордону зі створенням зони безпеки вздовж кордону з боку України та Росії.

Прогрес у виконанні цього пункту є критично важливим для деескалації ситуації на Донбасі, наголосили в МЗС.

Як повідомлялось, організація з безпеки та співробітництва в Європі продовжила мандат спостережної місії на російських контрольно-пропускних пунктах «Донецьк» і «Гукове» до 31 січня 2018 року.

Раніше ОБСЄ повідомила про техніку бойовиків поблизу Донецька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: