Чого чекати від Кабміну, Ради та місцевої влади в листопаді?

Читать на русском

На носі останній, третій місяць осені – традиційно політично найактивнішого періоду року, тож аналітики «Слова і Діла» підготували підбірку найбільш важливих обіцянок українських політиків, які мають бути виконані в листопаді.

Отже, не пізніше кінця листопада виконання однієї з обіцянок мають відчути автомобілісти: Гройсман 12 жовтня пообіцяв наступного місяця здати в експлуатацію ділянку дороги Київ-Знам’янка. Ще одна обіцянка прем’єра, яка має бути реалізована в листопаді, – працевлаштувати в Кабінеті міністрів тисячу молодих фахівців. Те ж саме, до речі, пообіцяв і міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

Ще одна обіцянка представника центрального органу влади належить генеральному прокурору Юрію Луценку. «Решта – восени», – недвозначно натякнув він під дописом віце-спікера парламенту Ірини Геращенко в Facebook про подання ГПУ на зняття недоторканності з народних депутатів 29 червня. «Восени» аналітики «Слова і Діла» трактували як «до кінця листопада». Отож чекаємо, кого ще «ощасливить» генпрокурор найближчим часом.

З обіцянок народних депутатів найбільше нам впали в око такі. Спікер Андрій Парубій обіцяє, що в парламенті буде зареєстрований новий законопроект щодо національної безпеки, а також що Рада нарешті розгляне в сесійній залі питання обрання нового складу ЦВК.

Михайло Папієв пообіцяв звернутися до суду для скасування пенсійної реформи, а нардепи Михайло Головко і Сергій Каплін навіть пообіцяли влаштувати акції протесту. Щоправда, з інших приводів – «свободівець» – з приводу підвищення тарифів на газ, а лідер соціал-демократів – через невиконання урядом вимог ветеранів МВС.

Зробити хід конем і припинити подібні «масовки» пообіцяв Антон Геращенко, заявивши, що доб’ється винесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про кримінальну відповідальність за проплачені масові акції. І це – також до кінця листопада.

Його колега по фракції Андрій Тетерук запевнив, що «Народний фронт» наступного місяця підтримає створення антикорупційного суду.

Ну і нарешті місцева влада. Хоча обіцянки її представників обмежуються конкретними містами чи регіонами, серед них також є досить значущі зобов’язання, термін виконання яких збігає в листопаді. Наприклад, у голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова на цю мить залишається трохи більше місяця на те, щоби відкрити в Одесі центр нефрології та діалізу, у його вінницького колеги Валерія Коровія – устаткувати та ввести в експлуатацію корпуси облсаної клінічної лікарні ім. Пирогова.

Мер Києва Віталій Кличко протягом наступного місяця має подати проект комплексної реконструкції території столичного Гідропарку.

Чи впораються політики з усіма озвученими завданнями? Чи ж завершать наступний місяць із черговими статусами «не виконано» в досьє? Дізнаємося протягом найближчих чотирьох із гаком тижнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: