Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв передати до суду справи затриманих екс-співробітників податкових органів

25 травня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв передати до суду справи затриманих екс-співробітників податкових органів. «Поліція для того і має службові вертольоти щоб використовувати їх для арешту бурштинової мафії в Рівненській області минулого року. І до речі керівник цієї мафії, колишній заступник обласного прокурора, якого в мене на очах в наручниках виводили, уже в суді. Так само буде і з цими», – заявив Луценко (відео 3:16). Нагадаємо, внаслідок масштабної антикорупційної операції ГПУ і МВС були затримані 23 екс-чиновники Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва.
Виконано
Сказано 25 травня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/KGdjqbXhGCw?t=196
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=247240

Результат

13 березня 2019 року генеральний прокурор України Луценко спільно з міністром внутрішніх справ Аваковим та головним військовим прокурором Матіосом повідомили про завершення Головною військовою прокуратурою розслідування кримінального провадження про так звані «податкові майданчики» відносно злочинної організації екс-міністра доходів і зборів та інших підозрюваних високопосадовців колишнього Міністерства доходів і зборів України.

«Процес з 52-ма підозрюваними, процес з 92-ма адвокатами, процес з 1209 томами за злочини про розкрадання 104 мільярдів гривень. Ми завершили це слідство лише завдяки партнерській допомозі МВС. Також я пишаюся діяльністю військових прокурорів, які, не дивлячись на шалені виклики – і технічного, і правового характеру, змогли всій країні продемонструвати ефективне затримання, слідство, і сьогодні етап передачі до суду. За розкрадання 100 мільярдів гривень суд має винести законне рішення, передбачене чинним законодавством», – констатував Генеральний прокурор.

Стадія ознайомлення з матеріалами була дотримана, про це 6 лютого повідомляв Юрій Луценко. Обвинувальний акт направлено до Печерського районного суду міста Києва.