Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду з 18 до 24 жовтня

Читать на русском

Протягом тижня, з 18 по 24 жовтня включно, «Слово і Діло» зафіксувало 11 нових зобов’язань членів Кабінету міністрів України. Найбільше з них дав глава уряду Володимир Гройсман – три. Він, зокрема, пообіцяв невдовзі покращити залізничне сполучення з прифронтовим Маріуполем, завершити черговий етап налагодження електронної взаємодії між державними реєстрами та внести до Верховної Ради законопроект про відповідальність за безпідставні обшуки правоохоронними органами підприємств.

Також слід відзначити віце-прем’єра Іванну Климпуш-Цинцадзе з її двома обіцянками: щодо ухвалення найближчим часом плану заходів із реалізації Угоди про асоціацію з ЄС і гармонізації вітчизняного законодавства відповідно до законодавства Євросоюзу.

Так само два нових зобов’язання взяв на себе міністр соціальної політики Андрій Рева. Він заявив, що до кінця поточного року подасть до парламенту законопроект про уніфікацію системи надання соціальної допомоги, а до кінця 2020-го – проведе перепис населення.

Рева також є «автором» єдиної обіцянки уряду Гройсмана, яка минулого тижня отримала статус «виконано». Йдеться про його зобов’язання відкликати законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи.

Невиконаних обіцянок у членів Кабміну, на жаль, утричі більше, ніж виконаних. Так, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявляв про намір, прямо протилежний намірові Реви – щодо того, що уряд не буде відкликати проект закону про накопичувальну систему нарахування пенсій – і, відповідно, отримав по цій обіцянці статус «не виконано».

Очільник Мін’юсту Павло Петренко отримав «не виконано» по обіцянці щодо входження України у 2017 році до топ-50 рейтингу Doing Business, а міністр економрозвитку Степан Кубів – щодо того, що наша країна в даному рейтингу підніметься цьогоріч на 15-20 позицій.

Детальніше про виконання обіцянок уряду – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: