Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій пообіцяв зробити все можливе, щоб питання нового складу ЦВК було внесено до сесійної зали найближчим часом

19 травня 2017 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій пообіцяв зробити все можливе, щоб питання нового складу ЦВК було внесено до сесійної зали найближчим часом.
Не виконано
Сказано 19 травня 2017 р.

Джерело

  • http://telegraf.com.ua/ukraina/politika/3372609-parubiy-obeshhaet-sdelat-vse-chtobyi-rada-v-skorom-vremeni-rassmotrela-vopros-tsik.html
  • https://glavcom.ua/country/politics/stalo-vidomo-koli-rada-rozglyane-kandidaturi-golovi-nacbanku-i-chleniv-cvk-466085.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=NI617wlxJxg
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19436

Результат

15 січня 2018 року Парубій запевнив, що ВРУ буде розглядати питання призначення нових членів ЦВК після того, як будуть відповідні подання і буде здійснена спецперевірка по відношенню до кандидатів.

12 квітня Парубій повідомив, що по всіх кандидатам в ЦВК здійснена спецперевірка і є позитивний висновок. Наступними етапами, за його словами, є висновок комітету та консультація фракцій. А потім це рішення буде винесено на розгляд парламенту (відео 02:03).

18 квітня відповідний комітет ВРУ схвалив подання Президента України щодо призначення нових членів ЦВК.

14 травня Парубій запевнив, що ставитиме претендентів на членів ЦВК на голосування 17 травня в алфавітному порядку, якщо йому не буде запропоновано іншого рішення щодо вирішення цього питання.

5 липня було проведено рейтингове голосування щодо наявності у ВРУ потенціалу проголосувати за оновлення складу ЦВК. Однак голосів було менше від необхідної більшості (менше 226).

Станом на 13 липня 2018 року Андрій Парубій так і не наважився винести на розгляд ВРУ питання відновлення складу ЦВК, тому обіцянка отримує статус "не виконано".