Відродження Луганської області: як виконують обіцянки нардепи-мажоритарники

Читать на русском

Двічі на тиждень портал «Слово і Діло» публікує огляди обіцянок народних депутатів, обраних у мажоритарних округах, присвячені певним злободенним темам. Сьогодні черговий регіон і чергова тема, а саме Луганська область і питання відновлення регіону після війни.

Сергій ДунаєвНародний депутат України
Дунаєв обіцяє затвердити Національний план відродження ДонбасуСказано 26 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Сьогодні Луганщину в парламенті представляють 5 народних депутатів, обраних у одномандатних виборчих округах. Із них обіцянки за темою «Слово і Діло» зафіксувало в чотирьох.

Найбільше – чотири зобов’язання – дав представник 107-го ОВО Сергій Дунаєв. По дві з них мають статуси «не виконано» і «в процесі». Зокрема, провалив Дунаєв обіцянки затвердити Національний план відродження Донбасу та домогтися призначення міністра з питань мирного врегулювання та відродження сходу України (обидві зафіксовані напередодні виборів 2014 року). Чекають на виконання його зобов’язання домогтися державної підтримки сімей, які через війну втратили майно, а також (знову!) розробити Національний план примирення.

Три таких обіцянки аналітики порталу зареєстрували в Юлія Іоффе. Він є обранцем округу №112 із центром у Рубіжному. З того, що він обіцяв і не виконав, теми стосуються його зобов’язання підготувати законопроекти щодо відродження Донбасу та першочергово домогтися Донбасу особливого статусу. Статус «у процесі» наразі має його обіцянка домагатися разом з «Опоблоком» фінансування державної програми підтримки розвитку вугільної галузі.

Нардеп Віталій Курило, якого до Ради обрав 113-й одномандатний округ, дав дві таких обіцянки, й одну з них уже провалив. Йдеться про його намір домогтися роззброєння незаконних збройних формувань.

Останній із цієї п’ятірки – Сергій Шахов. Він представляє округ №114, центром якого є Станиця Луганська. Його обіцянка, яка поки що має статус «у процесі», полягає в забезпеченні переселенців з окупованих територій гарантованою матеріальною допомогою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: