Охорона природи: як виконують обіцянки нардепи-мажоритарники Одеської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати досьє народних депутатів-мажоритарників і розповідати про те, як вони виконують свої обіцянки. На черзі – Одеська область і надзвичайно актуальна для регіону тема – екологія. Одещина володіє величезним туристичним потенціалом, який, на жаль, не може реалізувати повною мірою, в тому числі, через те, що місцева влада геть занедбала питання охорони природи. Погляньмо, що обіцяли з цього приводу народні депутати, обрані по одномандатних округах регіону.

Всього Одеську область у Верховній Раді представляють цілих 11 депутатів. Серед них обіцянки за темою «Слово і Діло» зафіксувало у чотирьох.

Почнемо з найвідомішого одеського парламентаря-мажоритарника – Сергія Ківалова, який є обранцем 135-го ОВО, що у Приморському районі Одеси. Аналітики порталу зареєстрували дві його обіцянки, що стосуються охорони природи. Перша, щодо перетворення Куяльницького лиману на курорт державного значення, яку він дав ще у 2013 році, виконана так і не була. Другу обіцянку, щодо невідкладних заходів для поліпшення екологічної ситуації в Одесі, дану перед виборами 2014 року, Ківалов все ж виконав – такий висновок аналітики порталу зробили зі звіту народного депутата про низку заходів зі збереження довкілля, надісланому у відповідь на запит «Слова і Діла».

Ще троє колег Ківалова з Одеської області дали по одній «екологічній» обіцянці. На жаль, дві з них вони провалили. Така доля, зокрема, спіткала зобов’язання представника округу №141 із центром у Татарбунарах Віталія Барвіненка: як з’ясувало «Слово і Діло», станом на лютий 2017 року Барвіненко так нічим і не допоміг у вирішенні екологічних проблем озера Сасик (притому, що відповідна обіцянка містилася в його передвиборчій програмі 2014 року). Єдиним нардепом, який на той момент сприяв вирішенню питання, був інший депутат-мажоритарник – Антон Кіссе.

Що ж до Кіссе, то у нього самого в пасиві є невиконана «екологічна» обіцянка. Найцікавіше те, що вона теж стосується збереження озера. Щоправда, іншого – озера Ялпуг, домогтися ухвалення програми щодо якого депутат від 142-го ОВО із центром у місті Арциз обіцяв у 2013 році. До припинення повноважень депутата минулого скликання він жодної законодавчої ініціативи з цього приводу так і не подав, тож «Слово і Діло» закрило цю обіцянку як невиконану.

Пресман обіцяє поліпшити екологічний стан свого округуСказано 2 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зобов’язання «в процесі» на цю мить має обранець одномандатного округу №139 у Роздільній Олександр Пресман. Він, іще будучи кандидатом у депутати, обіцяв поліпшити екологічний стан свого округу. «Слово і Діло» продовжує збирати інформацію про те, як парламентар виконує цю обіцянку і поки що надати їй однозначний статус не може – певні дії виконуються, але оцінити їх у масштабі округу поки що неможливо.

Раніше «Слово і Діло» розповідало про те, як виконують обіцянки щодо легалізації видобутку бурштину народні депутати Житомирської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: