Як нардепи-мажоритарники Вінницької області виконують обіцянки перед ветеранами АТО

Читать на русском

Коли на Донбасі розгорівся військовий конфлікт, а загроза сепаратизму нависла над кількома регіонами півдня і сходу України, виявилося, що в країні є цілий прошарок людей, готових ризикнути життям заради Батьківщини. Хтось пішов на фронт добровільно, когось змусила це зробити професія чи статус – так чи інакше, сьогодні в кожному регіоні України є тисячі людей із посвідченнями учасників бойових дій, а ще є родини захисників, які не повернулися з війни – і всі вони потребують посиленої уваги держави. На жаль, нерідко на допомозі учасникам АТО чи їхнім родинам роблять порожній піар політики.

Сьогодні, продовжуючи серію інфографік, присвячених відповідальності депутатів-мажоритарників, «Слово і Діло» пропонує дізнатися, як виконують свої обіцянки перед учасниками АТО парламентарі, обрані у Вінницькій області.

Вінниччину в Раді представляють 8 народних депутатів від одномандатних округів. Із них обіцянки учасникам бойовий дій та їхнім сім’ям «Слово і Діло» зафіксувало у чотирьох.

Два зобов’язання перед вінницькими захисниками Вітчизни взяв на себе представник ОВО №13 із центром у Калинівці (тій самій, де нещодавно горів склад боєприпасів) Петро Юрчишин. У 2014 році він пообіцяв державну підтримку на законодавчому рівні родинам учасників АТО. Оскільки парламент у лютому 2016 року ухвалив законопроект №3150 «Про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих», а Юрчишин під час голосування його підтримав, обіцянка отримала статус «виконано». А вже у червні 2017 року депутат запевнив, що в місті Хмільник з’явиться оздоровчо-реабілітаційний центр для воїнів АТО. Поки що інформації щодо того, як виконується ця обіцянка, «Слово і Діло» не має, тож наразі вона «у процесі».

По одній обіцянці з теми зареєстровано в досьє Олексія Порошенка (ОВО №12 у Вінниці), Олександра Домбровського (ОВО №11, також Вінниця) та Миколи Кучера (ОВО №17 із центром у Ладижині).

Порошенко-молодший пообіцяв вдовам воїнів АТО ініціювати кампанію з перегляду порядку надання соціальних пільг (і дотримав слово), Домбровський – передати на Великдень частину зарплати дітям загиблих учасників АТО (також виконано), а Кучер – сприяти у вирішенні різноманітних проблем, з якими звертаються військові Бершадського району («в процесі»).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: