СБУ перекрила канал контрабанди наркотиків

Читать на русском
Під час обшуків за місцем проживання організаторів і учасників угруповання та на нелегальних плантаціях правоохоронці виявили майже 150 кущів елітних сортів марихуани та1,5 кг готового до реалізації наркотику.

Співробітники СБУ припинили контрабандне постачання наркотиків до ЄС у Закарпатській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, пише «Слово і Діло».

Під час обшуків за місцем проживання організаторів і учасників угруповання та на нелегальних плантаціях правоохоронці виявили майже 150 кущів елітних сортів марихуани та1,5 кг готового до реалізації наркотику.

«Співробітники СБУ спільно з департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури припинили в Закарпатті діяльність організованого угруповання, яке налагодило контрабандне постачання наркотиків до Європейського Союзу», – зазначили у відомстві.

Правоохоронці встановили, що група жителів Виноградівського району налагодила масштабне вирощування марихуани в спеціально обладнаних теплицях і приміщеннях. Наркоділки оптом збували марихуану постійним клієнтам у регіоні та за кордоном.

За попередніми даними, зловмисники щомісяця реалізовували в середньому 60 кг марихуани вартістю понад 200 тис. дол.

Співробітники спецслужби затримали одного з кур'єрів наркоділків на пункті пропуску «Вилок». Зловмисник намагався в автомобілі перевезти через кордон пакети з 1 кг марихуани, які приховав під верхнім одягом.

Під час обшуків за місцем проживання організаторів та учасників угруповання й на нелегальних «плантаціях» правоохоронці виявили майже 150 кущів елітних сортів марихуани та 1,5 кг готового до реалізації наркотику.

Оперативники спецслужби також вилучили 10 тис. дол., 9 тис. євро, 15 млн угорських форинтів (приблизно 60 тис. дол.), 1 кг золотих виробів, незареєстровану рушницю та гранату РГД-5.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, на Київщині ліквідували нарколабораторію.

Раніше повідомлялося, що Кабмін пропонує пом'якшити покарання за наркотики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: