Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Князєв пообіцяв найближчим часом розширити проект поліцейських детективів

13 липня 2017 року голова Національної поліції України Сергій Князєв пообіцяв найближчим часом розширити проект поліцейських детективів. В Нацполіції планують запустити роботу детективів в спеціалізованих підрозділах боротьби з наркотиками, кіберзлочинністю, торгівлею людьми.
Виконано
Сказано 13 липня 2017 р.

Джерело

  • https://m.censor.net.ua/resonance/447636/sergeyi_knyazev_my_sozdaem_takticheskuyu_politsiyu_odna_iz_osnovnyh_zadach_dlya_nih_borba_s_ulichnoyi
  • Лист Нацполіції від 20 березня 2018 року

Результат

17 липня 2017 року в структурі Нацполіції було створено управління з розслідування особливо тяжких злочинів, до штату якого увійшло 38 посад. Управління складається з 5 відділів та сектору аналітичної роботи. Відділи у складі вказаного управління здійснюють розслідування злочинів виявлених департаментами захисту економіки, внутрішньої безпеки, боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, кіберполіції, протидії наркозлочинності. На посади слідчих у цьому управлінні призначено колишніх слідчих та оперативних працівників.

29 грудня 2017 року в структурі слідчих управлінь головних управлінь Нацполіції було створено відділи з розслідування особливо тяжких злочинів.

В листі Національної поліції України від 20 березня 2018 року повідомляється, що на посади слідчих цих відділів буде призначено 40% слідчих та 60% оперативних працівників, які будуть здійснювати досудове розслідування. Станом на 31 січня 2018 року на конкурсній основі призначено 24 керівники підрозділів, та триває призначення на посади слідчих. Чисельність поліцейських в нових підрозділах складає 52 особи.

ВИСНОВОК: в Нацполіціі запустили роботу детективів в спеціалізованих підрозділах по боротьбі з наркотиками, кіберзлочинністю, торгівлею людьми, в підрозділах захисту економіки, внутрішньої безпеки.