У Києві затримали власника аптеки

Читать на русском
У столиці викрито власника аптеки, який незаконно збував підконтрольні лікарські засоби. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у місті Києві.

У столиці викрито власника аптеки, який незаконно збував підконтрольні лікарські засоби.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у місті Києві, передає «Слово і Діло».

У столиці викрито власника аптеки, який незаконно збував підконтрольні лікарські засоби. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у місті Києві.

Згідно з повідомленням, в управління протидії наркозлочинності надійшла інформація, що в приміщенні аптеки на вулиці Госпітальній у Печерському районі відбувається «безрецептурний збут підконтрольних таблеток».

Навіщо Україні потрібна медреформаВолонтер Леся Литвинова розповідає про причини, через які в Україні необхідно запустити медреформу.

Встановлено, що збутом ліків займалася група осіб, зокрема, «57-річний власник аптеки, киянин», а також двоє раніше судимих ​​за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків.

«У ході відпрацювання злочину поліцейські встановили, що власник аптеки замовляє препарати на оптовому складі. А потім незаконно збуває їх іншим особам, які в свою чергу здійснюють подальше поширення», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські провели обшуки за місцями проживання фігурантів справи і вилучили підконтрольні медикаменти (сонат, димедрол, сибазон).

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту отруйних або сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років.

Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всього кола осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину, і залучення їх до кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялося, що в Україні створять Національне агентство із закупівлі ліків.

Також нагадаємо, в Києві запущений пілотний проект електронного обліку медикаментів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: